divendres, 22 de gener del 2010

Talla amb els mals rotllos



"Talla amb els mals rotllos" és un programa de sensibilització i prevenció de les violències vers les dones dirigit a adolescents i joves.

En el marc del Talla amb els mals rotllos s'han fet diferents accions formatives amb la finalitat de proporcionar eines i recursos a adolescents i joves perquè esdevinguin agents actius en la prevenció de les relacions abusives, tot promovent el respecte mutu entre els sexes i la resolució no violenta dels conflictes.

Els talles de prevenció de les relacions abusives als centres de secundària són un espai formatiu per reconèixer i promoure valors, actituds i models relacionals igualitaris entre les persones des de la perspectiva de la coeducació, i contribuir a desenvolupar una postura personal crítica i activa que eviti l'abús i la violència en les relacions afectives, especialment en les persones més joves.

Aquests tallers estan promoguts per l'Institut Català de les Dones, la Secretaria de Joventut i el Departament d'Educació i s'adreçen a tot l'alumnat de 3r i 4t d'ESO, així com també al professorat que n'assumeix la tutoria.

Els continguts que es tracten en tot el taller d'una durada de 4 hores són els següents:
  • Identitats de gènere:
  1. Identitats i estereotips de gènere
  2. Relacions de poder versus relacions d'igualtat
  3. Relacions d'igualtat versus relacions de violència
  • L'ideal de l'amor romàntic:
  1. La idealització de l'amor
  2. Els tòpics de l'amor romàntic
  3. Papers tradicionals assignats a dones i homes en les relacions de parella
  • El fenòmen de les relacions abusives:
  1. Violència, agressivitat, conflicte
  2. Models relacionals
  3. Eines i recursos per afrontar situacions d'abús


Aquests tallers es treballen amb l'alumnat a partir de dinàmiques de grup per tal de fomentar els valors, acutuds i models del respecte entre iguals.

El programa Talla amb els mals rotllos va passar pel nostre centre el dia 13 de gener amb l'alumnat de 3r d'ESO i el professorat corresponent; i el dia 14 amb l'alumnat de 4t d'ESO.
La valoració que se n'ha fet dels tallers és molt bona tant per part de l'alumnat com del professorat que hi han participat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada